Een beveiligingscamera voor uw huis in Spanje

Wanneer u een huis koopt in het buitenland zult u hier misschien niet het hele jaar door aanwezig zijn. Zeker wanneer u het huis koopt als tweede huis, of om deze aan toeristen te kunnen verhuren zult u misschien maar een paar weken per jaar in het huis verblijven. Toch is het belangrijk dat het huis veilig achtergelaten wordt, om inbraak of krakers te voorkomen. Je kunt je huis in het buitenland op verschillende manieren beveiligen, zoals met bijvoorbeeld een beveiligingscamera.

 

Alarmsysteem

Een manier om je huis goed te beveiligen is door middel van een alarmsysteem. Deze gaat af op het moment dat er iemand het huis binnengaat. Je kunt ervoor kiezen om alleen een alarm af te laten gaan, of het alarmsysteem laten beheren door een alarmcentrale. Wanneer het alarm dan afgaat wordt direct de politie gealarmeerd, zodat je hier niet zelf op af hoeft te gaan. Zeker wanneer je zelf niet in het huis aanwezig bent is dit een goede optie.

 

Tijdelijke bewoning

Naast de inkomsten die de verhuur van uw woning in Spanje met zich meebrengen is verhuur ook goed voor de beveiliging van uw woning. Wanneer er mensen in het huis aanwezig zijn zullen inbrekers minder snel hun slag slaan. De huurders zorgen er daardoor voor dat het huis in uw afwezigheid veilig is voor ongenodigde gasten. Wanneer er geen huurders zijn kunt u wellicht vrienden laten logeren in de woning. Ook als er langere tijd geen bezoekers zijn in de woning is het goed om iemand uit de omgeving, bijvoorbeeld een lokale buurvrouw, het huis af en toe te laten bezoeken. Zo weet u zeker dat het huis goed in de gaten gehouden wordt.

 

Beveiligingscamera

De beste optie voor het beveiligen van uw huis in Spanje is natuurlijk een beveiligingscamera. Door een systeem van beveiligingscamera’s te installeren kunt u vanuit uw Nederlandse woning de woning in Spanje goed in de gaten houden. Een beveiligingscamera kan tegenwoordig op het internet worden aangesloten, waardoor u gewoon vanaf uw eigen laptop kunt kijken of alles in orde is in de woning. Door gebruik te maken van een PTZ camera kunt u de camera’s zelfs laten draaien, om alle hoeken goed te kunnen bekijken. Ook is het mogelijk om een beveiligingscamera alleen te laten filmen wanneer er beweging wordt gedetecteerd. Zo hoeft u niet door uren filmmateriaal te gaan om een verdacht moment te signaleren. Met een beveiligingscamera, aangevuld met eventueel een alarmsysteem en tijdelijke bewoning kunt u zorgeloos genieten van uw huis in Spanje!