Een nieuwe woning in het buitenland

Je hebt het intussen wel gezien met de regen in Nederland en je hebt Spanje in je vizier. In Spanje is het namelijk over het algemeen wel prima weer en dus is het tijd om er een huis te laten bouwen. Het kan natuurlijk zijn om te overwinteren of misschien juist om er in de zomer te gaan zitten aangezien de zomers daar toch een stuk beter zijn als hier of je bent van plan een huis te bouwen om er permanent in te gaan wonen. Wat het ook mag zijn een ding is zeker een huis in Spanje is een zonnig huis. Maar hoe ga je te werk? Besteed je alles uit of ga je lekker zelf aan de slag? Hier zijn een paar tips om ervoor te zorgen dat je huis in Spanje een waar paradijs zal zijn.

 

 

De tuin

Voor we met het huis beginnen starten we even met de tuin. Gezien het prachtige weer in Spanje zal je hier waarschijnlijk meer tijd in doorbrengen dan in het huis. Om optimaal te kunnen genieten is het verstandig om enige schaduw te creëren. Dit kan je natuurlijk doen met behulp van een zonnescherm of parasol maar het is zeker in de warme delen van Spanje aan te raden een permanent schaduwvlak te creëren. Daarin zal het immers altijd koeler zijn dan onder en zonnescherm of parasol. Bomen zijn veruit de beste oplossing, de schaduw die een boom geeft is altijd aangenaam en koel wat ook kan is het bouwen van een veranda. Een veranda bouw je gemakkelijk en snel met enkele houten balken en wat spaanplaat en zal voor een aangename verkoeling zorgen. Wat ook erg populair is in Spanje en andere landen in Zuid-Europa is een buitendouche, super fijn als het even aan de toch wel erg warm is.

 

 

Het huis

Voor het huis is het belangrijk dat je ofwel zorgt voor een aansluiting op het riool of gebruik maakt van een septic tank. Qua constructie is een (deels open-)keuken iets waar je waarschijnlijk veel plezier van zult hebben. Ook zijn dikke buitenmuren, dikker dan in Nederland wenselijk. Een dikkere muur isoleert beter tegen de hitte en hoe mooi en lekker de zon ook mag zijn, binnen zitten we natuurlijk graag koel. Vaak is het tamelijk goedkoop te bouwen met (bak)stenen, soms nog goedkoper dan gasbeton in de zuidelijke landen. Om de muren toch mooi strak te krijgen kan je ze gemakkelijk afwerken met spaanplaat tevens ook erg handig voor het maken van je inloopkast. Met betrekking tot de elektra is het verstandig dit in ieder geval een een professional over te laten, zeker het aansluiten op de hoofdaansluiting is iets wat je uit veiligheidsoverweging beter niet zelf kan doen. Denk bij de bouw ook goed na over het water, zorg voor voldoende waterpunten zowel binnen als buiten (buitendouche, het sproeien van de tuin). Als laatste is het natuurlijk erg belangrijk te zorgen voor de juiste vergunningen hiervoor kan je je het beste wenden tot een makelaar.